Waar ga jij bevallen?

Waar ga jij bevallen?

Naarmate je uitgerekende bevallingsdatum nadert begin je steeds vaker aan de bevalling te denken. Je hebt de keus tussen thuis bevallen of in het ziekenhuis. Iedere zwangere vrouw heeft zo haar eigen voorkeur. Maar hoe maak je die keuze?

Waar ga jij bevallen?

Het grootste deel van de zwangere vrouwen kan zelf beslissen waar ze wil bevallen. De keuze om thuis of in het ziekenhuis te bevallen kan best lastig zijn. Beide plekken hebben zo hun voor- en nadelen. Thuis ben je waarschijnlijk meer ontspannen, maar bevallen in het ziekenhuis geeft sommige vrouwen een ‘veiliger’ gevoel.

 

Vrouwen die tijdens de zwangerschap en de bevalling een grotere kans hebben op complicaties, hebben meestal geen keuze. Vaak worden zij tijdens de zwangerschap begeleid door een gynaecoloog en bevallen ze op medische indicatie in het ziekenhuis.

 

Maar of je nu thuis of in het ziekenhuis wilt bevallen, zorg in ieder geval dat je vanaf week 37 het zogenoemde ‘ziekenhuiskoffertje’ klaar hebt staan. Voor meer voor- en nadelen van een thuis- of ziekenhuisbevalling klik dan hier.

Share This Story

Bevalling

You May Also Like