Veilig met wieltjes op stap

Veilig met wieltjes op stap

Kleine kindjes worden groter en gaan vol overtuiging op avontuur. Ze racen in de tuin met hun fiets of met de step. Maar hoe kan je hun veiligheid garanderen wanneer ze op wieltjes op pad gaan?

Veilig met wieltjes op stap

Extra bescherming

Veiligheid gaat boven alles! Zorg daarom voor beschermers op de knieën, ellebogen en polsen wanneer je kind trucjes uithaalt op zijn skates. Beginnende fietsers kun je beste uitrusten met knie- en elleboogbeschermers.

Weg met losse kledij

Fietsen in loshangende kleding is niet aan te raden. Als je dochter van lange jurken of rokjes houdt kun je die het beste in de kast laten hangen wanneer ze gaat fietsen. En broeken met brede pijpen zijn ook uit den boze. Deze kledingstukken kunnen tussen het wiel van de fiets draaien en ongelukken veroorzaken.

Schoenen aan

Kinderen lopen het liefst rond op blote voetjes. Maar wanneer je kind gaat fietsen of steppen is het toch beter om schoentjes aan te trekken. Ze zorgen niet alleen voor een betere grip op de pedalen, de kans op verwondingen is ook kleiner.

Weg met accessoires

Een hoofdtelefoon op zetten tijdens het skaten, het steppen of het fietsen is niet altijd een goed idee. Ze beletten je kind dat het bepaalde zaken in het verkeer kan horen. Hetzelfde geldt vaak voor petten, hoedjes en sjaals. Zij zorgen ervoor dat het gezichtsveld een stukje kleiner wordt.

Helm op!

Zet steeds een fietshelm op bij de kinderen wanneer ze gaan fietsen. Of zorg voor een stoere helm voor je skater. Hier is geen discussie over mogelijk!

Voor het donker thuis

Laat je kinderen voor het donker naar huis komen wanneer ze al wat ouder zijn. Vaak hebben chauffeurs het lastig om kinderen op te merken in het donker, waardoor er sneller ongelukken gebeuren. Dus zodra de zon ondergaat, is het tijd om naar huis te gaan!

 

Share This Story

Opvoeding Kind

You May Also Like