Kleding voor je kind per seizoen

Kleding voor je kind per seizoen

Natuurlijk is het leuk als je kind er hip bij loopt, maar je kunt ook overdrijven. Hij heeft niets aan sandalen in de winter of aan een wollen vest in de zomer. Met deze checklist weet je in ieder geval wat in welk seizoen niet mag ontbreken in de garderobe van je kleine.

Kleding voor je kind per seizoen

Zomer

De zomer is makkelijk. Als het erg warm is, loopt je kind in en om het huis misschien het liefst zonder kleren aan of enkel in een romper. Als jullie op vakantie of een dagje naar het strand of zwembad gaan, kun je een zwembroek of badpakje aanschaffen. Ook in kindermaten zijn teenslippers verkrijgbaar. Vaak hebben deze een elastieken bandje aan de achterkant zodat ze iets meer steun geven. Een petje of zonnehoedje is in de zomer ook onmisbaar om je kindje te beschermen tegen de zon.

Herfst

Het wordt kouder en voor de zomerjas wordt het te fris. Maar de winterjas is misschien weer iets te dik. Tijd voor een tussenjas, bijvoorbeeld een gevoerd spijkerjasje. Het is ook handig om alvast een winterjas voor je kleine te kopen. Als je te lang wacht loop je de kans dat je straks achter het net vist en dat je geen leuke winterjas in de maat van je kind kunt vinden. Je moet wel rekening houden met de maat die je kind in de winter heeft. Bedenk ook dat hij onder zijn jas dikkere kleding draagt. De herfst kan nat zijn, maar dat is geen reden om alleen maar binnen te blijven zitten. Koop daarom regenlaarsjes en regenkleding.

Winter 

De winters kunnen behoorlijk streng zijn in Nederland. Kinderen vinden het heerlijk om in de sneeuw te spellen. Je kunt je kleine dan niet verbieden om in de sneeuw te spelen. Een skipak is daarom ideaal. Doordat het pak aan een stuk is, blijft je kleine helemaal warm. Mutsen, sjaals en handschoenen zijn onmisbaar in de wintergarderobe van je kleine. En voor binnen natuurlijk een paar warme pantoffels en lekkere dikke pyjama’s.

Lente

Na een koude winter breekt eindelijk het voorjaar aan. Tijd om naar de kinderboerderij, speeltuin of dierentuin te gaan! De dikke winterjas kan weer in de kast. De ‘tussenjas’ is ook nu weer ideaal. Maar je kunt je kind ook een gevoerd vestje aantrekken als jullie naar buiten gaan. Je kunt nu alvast kijken of je leuke zomerkleding kan vinden. Als het nog te koud is voor een T-shirt, trek je kind dan een romper of T-shirt met lange mouwen onder het shirtje aan.

Share This Story

Moeders & Shoppen

You May Also Like