Uitgelicht: Ontdek het Gardameer!

Ben je op zoek naar een vakantieland voor het gehele gezin. Willen jullie de zon aanbidden, heerlijk zwemmen, lekker eten en leuke plekjes ontdekken. Dan is Italië en dan met name het Gardameer een aanrader!

Schilderachtige Gardameer
Het Gardameer, door de Italianen ‘Lago di Garda’ genoemd, is het grootste meer van Italië. Het heeft een oppervlakte van maar liefst 369,98 km². Het landschap er omheen heeft door de diepblauwe water, bergen, stranden, stadjes en mooie bomen een schilderachtig karakter. Het is de ideale omgeving voor een heerlijke vakantie op een camping of vakantiepark, in een hotel of vakantiehuis!

GardaMeer Italie

Voor het hele gezin
Er valt genoeg te doen voor het hele gezin. Er zijn volop sportmogelijkheden en dan met name voor de watersportliefhebbers. Ook kan je een bezoek aan een van de sfeervolle stadjes in de omgeving brengen. Een van de leukste is het stadje Sirmione en dit stadje is zeker het bezoeken waard. Dit stadje is rondom een groot kasteel gebouwd en wordt door velen beschouwd als het ultieme voorbeeld van de 15e-eeuwse Italiaanse bouwkunst. Op het schiereilandje waarop Sirmione zich bevindt zul je ook veel Romeinse ruïnes treffen.

Door de aanwezigheid van grote pretparken als Gardaland, is het Gardameer ook voor kinderen een waar paradijs. Natuur- en cultuurliefhebbers kunnen aan hun trekken komen door de bergen, watervallen, natuurparken en botanische tuinen te bezoeken.

Andere steden op een steenworp afstand
Gardameer is op een steenworp afstand gelegen van een paar van de aantrekkelijkste steden van Italië. Zo kun je uitgebreid gaan shoppen in Milaan. In Verona kun je de geschiedenis van Romeo en Julliet gaan herleven. Wij raden jou de trein aan zodat je mooie omgeving in je kunt opnemen.

Enthousiast geworden van het Gardameer bezoek dan de website van travelbird voor meer informatie!

Share This Story

Reizen & Vakantie

You May Also Like