Slaap, je redder in nood

Slaap, je redder in nood

Slapen, het is niet alleen heerlijk om te doen maar je lichaam heeft het ook nodig. Tijdens het slapen heeft je lichaam de mogelijkheid om te rusten en je drukke dag te verwerken. Als moeder heb je vaak slapeloze nachten. De oplossing? Een powernap. Dit houdt je op de been en geeft je de broodnodige energie.

Slaapgebrek

Iedereen slaapt op een andere manier. De een is een onrustige slaper en woelt constant. De ander ligt als een zeester op bed. Wat we wel gemeen hebben is dat we niet genoeg slaap krijgen. We hebben het druk met werken, met kleine kinderen en hebben daarnaast een gevuld sociaal leven. Wanneer je dan eindelijk je hoofd op je kussen kunt rusten slaap je gemiddeld 6 uur per dag.

Slaap, je redder in noodDe oplossing.

Een makkelijke en efficiënte oplossing is de power nap. Het houdt niets anders is dan een heerlijk dutje overdag. Dat is veel beter dan je vol te gieten met koffie om maar wakker te blijven. Na een power nap voel je je energieker.

Dipmoment

Over het algemeen krijgen de meeste mensen 2keer per dag sterk de neiging om te gaan slapen. De grootste slaapaanval vindt plaats in de nacht, zo rond 11 uur. En overdag heb je het rond 2 uur. Om die dipmomenten te voorkomen neem je een power nap. Na je dutje heb je genoeg kracht en energie om de dag fris door te komen. Zo heb je ook meer energie om leuke dingen met je kinderen te ondernemen.

Power nap

Een power nap is een dutje, het mag dus niet langer dan een half uur duren. Als je namelijk langer slaapt beland je in een diepe slaap. Wakker worden is dan geen pleziertje. Je wordt dan meestal duf en chagrijnig wakker. Zet voor de zekerheid een wekker.

Hoe en waar?

Voor je power nap is het belangrijk dat het rustig om je heen is.  Zorg voor een kamer met weinig afleiding en weinig licht. Een oogmasker en oordopjes kunnen je daarbij helpen. Je partner kan de kinderen gedurende je power nap in de gaten houden. Of je kunt een uiltje knappen wanneer je baby diep in slaap is.

De perfecte power nap

De perfecte power nap ziet er voor iedereen anders uit. Het is een kwestie van een paar keer proberen. Zo kom je erachter wat voor jou het beste werkt. Wat is bijvoorbeeld de beste tijdstip? Als je het uiteindelijk onder de knie hebt verrijkt het je leven. Je kunt dan lekker tv kijken zonder in slaap te vallen. Ook wel eens fijn.

Share This Story

Mooi & Fit

You May Also Like