Leuke tips om je interieur te veranderen

Leuke tips om je interieur te veranderen

Ziet jouw interieur er al jarenlang hetzelfde uit? Of ben je juist altijd op zoek naar een nieuwe accessoire of eyecatcher in je interieur? Dan zijn deze interieurtips écht iets voor jou. Bloemen voor een extra accent, kandelaars die symmetrisch zijn neergezet en sfeervolle kasten om de rommel in te verstoppen. Kleine veranderingen voor een groots effect!

Leuke tips om je interieur te veranderen

Houd de basis rustig

Zorg voor rustige kleuren op de muur, de vloer, de gordijnen en je meubels. Door de basis rustig te houden kun je namelijk alle kanten op met je interieur. In het voorjaar gebruik je kleurige accessoires, in het najaar mooie herfstkleuren. Met een neutrale basis kun je je interieur met een kleine moeite aan het seizoen aanpassen.

Symmetrie

Symmetrie geeft het interieur rust en een harmonische uitstraling. Zorg niet alleen voor symmetrie in de vensterbank, maar laat steeds weer dezelfde kleuren en vormen terugkomen in de inrichting van je woonkamer.

Meubels

Kies voor minder meubels, maar ga hier ook weer voor niet te klein. Liever één mooie kast, dan meerdere kleine kastjes. Maak eensgezinde groepjes: zet kleur, vorm en dergelijke bij elkaar. Dat geldt ook voor kaarsen: zet niet her en der kaarsen en waxinelichtjes neer, maar koop een grote schaal waarop je grote kaarsen bij elkaar zet.

Bloemen

Een mooie bos rozen, tulpen of andere snijbloemen staan niet alleen heel gezellig, ze zijn ook een echt accessoire in je interieur. Kies voor een kleur die past bij de kussentjes op de bank of neem juist een contrasterende kleur om een neutrale kamer nét dat beetje meer flair te geven. Een extra tip: een weelderige bos pioenrozen zijn échte eyecatchers!

Verlichting

Verlichting is zeer bepalend voor de sfeer in een ruimte. Forse lampen in de hoeken van een kamer laten de kamer groter lijken. Evenals koofverlichting die langs de muren naar beneden schijnt.

Spiegels

Een kamer met weinig daglicht wordt lichter door het gebruik van spiegels. Plaats deze tegenover een raam en de ruimte wordt lichter en groter.

Zithoek

Soms mist de woonkamer iets in warmte en gezelligheid. Een makkelijke oplossing kan het plaatsen van een vloerkleed zijn. Een kleed maakt een mooi geheel van de bank, tafel en fauteuils en maakt het een aantrekkelijk geheel.

Eenheid

Na verloop van tijd kan een mooie vitrinekast een verzamelplaats zijn geworden van allerlei persoonlijke spullen en boeken. Dit kan er rommelig uitzien en daardoor geen rust meer uitstralen. Om dit te verhelpen moet er rust en eenheid in gebracht worden. Dit kan door de boeken bijvoorbeeld met hetzelfde papier te kaften, vervang de kleurenfoto’s door sepia of zwart-wit foto’s en breng symmetrie in de kast door een paar grote, dezelfde objecten naast elkaar in het zicht te plaatsen. Dit kunnen bijvoorbeeld twee mooie potten of windlichten zijn die je mooi staan te pronken in je kast of op je dressoir

Out of the box

Het is gewaagd maar de moeite waard, kleur je plafond mee in de kleur van je muren! Vooral bij kamers waar gekleurde muren zijn toegepast is het witte plafond niets meer dan een deksel die op de doos ligt. Het geeft veel rust en warmte wanneer je het plafond mee kleurt in de lichtste kleur die op de muren is toegepast. Ben je niet bang uitgevallen, kies dan voor de donkerste kleur en verbaas je over het verbluffende resultaat!

Shutters

Wanneer je wilt kunnen variëren met je raamdecoratie dan zijn shutters daarvoor bijzonder geschikt! Door de lamellen op verschillende standen open te zetten speel je met de lichtinval en schaduwen op je muren. Om de zon naar binnen te halen, zet je de shutters helemaal open en om ’s avonds een intiem sfeertje te creëren, steek je veel kaarsen aan en doe je de shutters helemaal dicht.

You May Also Like