De meeste bacteriën te vinden in een kinderkamer

De meeste bacteriën te vinden in een kinderkamer

Hoe onschuldig en lekker schoon je baby ook mag zijn, zijn kamer is dat hoogst waarschijnlijk niet. Hoe schoon de kamer ook lijkt, er zijn altijd kleine plekjes die vuiler zijn dan je denkt. Weet jij waar de meeste bacteriën te vinden zijn in een kinderkamer?

De meeste bacteriën te vinden in een kinderkamer

Tapijt

Een tapijt houdt alle bacteriën vast. Het is daarom ook een broedplaats voor bacteriën. Probeer om drie tot vier keer per week te stofzuigen. Daarnaast is het ook goed om je tapijt om de maand grondig te reinigen. Zo zijn zeker alle bacteriën dood.

Speelgoed

Baby’s spelen graag met speelgoed. Ze steken ook alles wat ze tegenkomen in hun mondje. Het zal dus vaak voorkomen dat je kindje zijn speelgoed in zijn mondje stopt. Daar valt niets aan te doen. Er is speelgoed dat je gewoon kan wassen. Te veel moeite? Veeg het dan met een desinfecterend doekje schoon na het spelen.

Luiertafel

Dat er veel bacteriën zijn op een luiertafel is ergens wel logisch. Je verschoont je baby daar. Gebruikte pampers kunnen veel bacteriën achterlaten. Veeg daarom na het vervangen van de pamper de luiertafel grondig schoon met een desinfecterend doekje.

Knuffels

Ook knuffels houden heel veel bacteriën vast. Was ze elke drie weken in warm water met bleekmiddel. Laat ze dan 45 minuten drogen. Het kan natuurlijk dat je hier de tijd niet voor hebt. Wat dan ook werkt is om de knuffels 45 minuten in de droogkast te stoppen. Doe dit dan wel iets vaker.

 

 

Share This Story

Voeding & Gezondheid

You May Also Like