16 Vroege Tekenen van een Zwangerschap!

Het is alweer een paar weken geleden dat je het hebt gedaan en nu kun je niet wachten om te weten: ben ik zwanger? Je hebt een zwangerschapstest voor thuis of een bloedonderzoek in de praktijk van je verloskundige nodig om het zeker te weten. Maar totdat je deze kunt doen (het beste is wanneer je over tijd bent) kun je door de volgende 17 vroege tekenen van zwangerschap zien of er een paar bekend aanvoelen.

Diagnose Zwangerschap

Kortademigheid
Heb je ineens adem te kort als je de trap oploopt? Dat kan zijn, omdat je zwanger bent. De groeiende foetus heeft zuurstof nodig, waardoor je een beetje tekort komt. Sorry om het te zeggen, maar dit kan zich voortzetten tijdens je zwangerschap, vooral als je groeiende baby druk begint uit te oefenen op je longen en middenrif.

Pijnlijke borsten
Voelde het aandoen van je beha vanmorgen als een kleine kwelling? En verbeeld je jezelf dit nu, maar zijn je borsten een beetje groter? Gevoelige en zwaar aanvoelende borsten, een donker wordende tepelhof en meer zichtbare aderen op je borst kunnen een eerste teken zijn dat je zwanger bent. Draag je meest ondersteunende beha – als het nodig is ook in bed – om het ongemak te verlichten.

Vermoeidheid
Je viel al in slaap voordat je de eerste bladzijde van je boek had uitgelezen. Als je plotseling uitgeput bent, dan is het misschien een reactie op de toenemende hormonen in je lichaam. Veel vrouwen blijven vermoeid gedurende het eerste trimester, maar dit wordt in het tweede trimester minder.

Misselijkheid
Veel vrouwen beginnen misselijk te worden als ze ongeveer 6 weken zwanger zijn, maar sommigen kunnen al eerder te maken krijgen met ochtendmisselijkheid (wat helaas ’s morgens,’ s middags en ​​’s avonds kan optreden). Het zal waarschijnlijk minder worden als je het tweede trimester ingaat. In de tussentijd moet je probeer voedingsmiddelen te eten die je maag rustig zullen maken, zoals crackers of gember.

Vaak moeten plassen
Als je plotseling merkt dat je niet meer in staat bent de hele nacht door te slapen zonder een bezoek aan de wc te brengen, dan is het misschien een teken. Tijdens de zwangerschap produceert het lichaam extra vocht waardoor je blaas overuren maakt – en jij veel plaspauzes neemt.

Hoofdpijn
Meer vroege tekenen van zwangerschap zijn onder andere een pijnlijk hoofd, als gevolg van veranderingen in hormonen. Voor het geval je inderdaad zwanger bent, neem pg-veilige paracetamol in plaats van ibuprofen om met de pijn om te gaan.

Rugpijn
Doet je onderrug een beetje pijn? Als je normaal gespreken geen rugpijn hebt, dan kan dit betekenen dat je banden losser worden. Sorry, dit kan tijdens de hele zwangerschap pijnlijk blijven doordat je gewichtstoename en verschuiving van het zwaartepunt je houding uit balans brengen.

Krampen
Is het PMS of is het een zwangerschap? Het is moeilijk te zeggen, maar als je wat krampen voelt dan kan het je baarmoeder zijn die uitrekt om zich klaar te maken voor een baby.

Onbedwingbare trek of voedselaversies
Opeens kun je niet genoeg krijgen van citrusvruchten. Of misschien keert je maag zich ineens om van vis. Als je problemen met voedsel opmerkt die je voorheen niet had, dan kan het zijn dat je lichaam je vertelt dat je zwanger bent.

Constipatie en een opgeblazen gevoel
Je durft te zweren dat je vorige week nog in je strakzittende jeans paste. Als je jezelf een beetje opgeblazen of verstopt voelt, dan is het misschien extra progesteron als gevolg van een zwangerschap, wat je spijsvertering vertraagt.

Stemmingswisselingen
De Derde Wereldoorlog is uitgebroken, omdat je man niet in staat is zijn sokken in de wasmand te gooien. Ben je vaak humeurig? Als je jezelf een beetje hormonaal voelt, dan kan het zijn dat je lichaam zich aan het aanpassen is aan jawel, nieuwe hormonen. Je kunt je man gerust stellen door hem te vertellen dat deze achtbaan aan emoties zal passeren.

Verhoogde basale lichaamstemperatuur
Als je actief geprobeerd hebt om zwanger te raken, dan heb je misschien je basale lichaamstemperatuur in kaart gebracht om je eisprong te kunnen bepalen. Over het algemeen is je BLT verhoogd vanaf de ovulatie totdat je twee weken later ongesteld wordt. Als deze na twee weken verhoogd blijft, dan kan het zijn dat je zwanger bent.

Super geur
Je kunt nu kokhalzen van vuilnis – dus ik denk dat je ontheven bent van je taak om het vuilnis buiten te zetten! Als je een afkeer hebt van bepaalde geuren of een verhoogde gevoeligheid ervoor hebt, dan kan het betekenen dat je zwanger bent.

Duizeligheid of flauwvallen
Dit is het symptoom dat wordt gebruikt in films om een zwangerschap aan te duiden, maar het is gebaseerd op de werkelijkheid. Een lage bloedsuikerspiegel of bloeddruk kan duizeligheid veroorzaken. Zorg ervoor dat je genoeg eet en drinkt.

Bloedverlies
Shit! Je bent ongesteld. Of toch niet? Als het veel lichter is dan normaal of een paar dagen eerder dan verwacht, dan kan het zijn dat je een bloeding hebt van het innestelen op de plek waar de bevruchte eitjes zich vestigen aan de baarmoederwand. Dit kan resulteren in een beetje bloedverlies.

Over tijd
Veel van de vroege tekenen van een zwangerschap zijn ook symptomen van PMS. Wat is het verschil? De meest belangrijke hint is als je een periode hebt gemist. Als je cyclus vrij regelmatig is en je over tijd bent, dan zou je naar de drogist moeten gaan.

Positieve zwangerschapstest
Je weet niet zeker of je een mama in spe bent totdat je de urinetest doet. Als je een negatief resultaat krijgt en nog steeds niet ongesteld wordt, dan kan het zijn dat het gewoon nog wat te vroeg is voor de test om een zwangerschap vast te stellen. Wacht een paar dagen en probeer het dan opnieuw. En als het positief is — gefeliciteerd!

You May Also Like